Obiecany przepis na zielone naleśniki z zupa Natural Balance z Oriflame o smaku szparagowym.
- 3/4 szklanki mąki + 3/4 zupy szparagowej
- 1 szklanka wody
- 3/4 szklanki mleka
- 2 jajka
- szczypta soli
- łyżeczka cukru
- łyżka oleju
Sposób przygotowania:
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę.
Wymieszaj mleko i wodę, dodaj żółtka. Cały czas mieszając dodawaj stopniowo mieszankę. Mieszaj aż ciasto będzie miało jednolitą konsystencję.
Dodaj sól, ulubione zioła, olej oraz pianę z białek i ponownie dokładnie wymieszaj. Ciasto odstaw na godzinę (ja rzadko umiem czekać aż tyle). Na patelni rozgrzej tłuszcz, ciasto nalewaj chochlą na patelnie, smaż na zloty kolor z obu stron. Zeby nie wyszly za grube warto lać na prawdę mało ciasta i unosząc patelnię do góry rownomiernie rozprowadzić po patelni ;)
A farsz? Dodaj co lubisz ;) tak na prawdę do tych wytrawnych naleśników pasuje wszystko. Od serkow po warzywa i mięsko.
roogirl
31 stycznia 2016, 18:05Pycha :)
angelisia69
31 stycznia 2016, 16:55wygladaja smacznie ;-) jadasz te produkty Oriflame?ja jakos nie jestem przekonana do proszkowanych diet,mimo ze zapewniaja o super jakosci i skladzie
zmianadzislepszejutro
31 stycznia 2016, 19:03Mi mega podpasowały i są dla mnie super inspiracją :) Używam ich głównie dlatego, że mają właśnie fajne naturalne składy uzyskiwane dzięki liofilizacji, a dodatkowo są mega syte :D takie oszustwo dla mojego apetytu na rzeczy smakowite :)