11 lipca 2016, 21:32
Tak jak w tytule...
Posiadam duuużą cukinie i nie bardzo wiem co z nią zrobić.
Na placuszki się nie nadaje bo...ma pestki. Jeśli je powykrawać to niewiele zostanie...
Jakieś pomysły?
11 lipca 2016, 21:40
Na grilla (do piekarnika) w ziołach. Albo faszerowana, np. kuskus z pomidorem albo krewetki.
11 lipca 2016, 21:42
Na grilla (do piekarnika) w ziołach. Albo faszerowana, np. kuskus z pomidorem albo krewetki.
Czyli na pół i wydrążyć?
A jeśli piekarnik/grill to co z pestkami?
Edytowany przez GrzesGliwice 11 lipca 2016, 21:43
11 lipca 2016, 21:43
faszerowana - najlepsza:) wlasnie dzis jadlam taka na obiad:)
11 lipca 2016, 21:54
Czyli na pół i wydrążyć? A jeśli piekarnik/grill to co z pestkami?Na grilla (do piekarnika) w ziołach. Albo faszerowana, np. kuskus z pomidorem albo krewetki.
Tak, na pół, wydrążyć miękką część z pestkami i nałożyć farsz. Jak na grilla to z pestkami w plastrach. Zjedz, nie zaszkodzą Ci. Jak nie smakują to wypluj :P
11 lipca 2016, 21:57
Ja lubię panierowane plasterki razem z pestkami. Ale to mało dietetyczne :)
A jak nie to tak jak mówi mirabelka, faszerowana. Najbardziej lubię z tego przepisu, jest pyszna i na ciepło i na zimno :)
11 lipca 2016, 21:58
Ja uwielbiam faszerowaną mięsem mielonym (mięso przyrządzone tak jak do spaghetti bolognese)
11 lipca 2016, 21:58
Tak, na pół, wydrążyć miękką część z pestkami i nałożyć farsz. Jak na grilla to z pestkami w plastrach. Zjedz, nie zaszkodzą Ci. Jak nie smakują to wypluj :PCzyli na pół i wydrążyć? A jeśli piekarnik/grill to co z pestkami?Na grilla (do piekarnika) w ziołach. Albo faszerowana, np. kuskus z pomidorem albo krewetki.
"Jak nie smakują to wypluj :P" Jaki to oczywiste... hi hi
11 lipca 2016, 22:00
przekrojona na pol, wydrazona i faszerowana (miesem, kasza, warzywami, serem)
pokrojona w plastry, przyprawiona i grillowana
pokrojona w kostke i wykorzystana do przyrzadzenia warzywnego leczo (z baklazanem, papryka, pomidorami, pieczrakami)
11 lipca 2016, 22:01
Ja lubię panierowane plasterki razem z pestkami. Ale to mało dietetyczne :)A jak nie to tak jak mówi mirabelka, faszerowana. Najbardziej lubię z tego przepisu, jest pyszna i na ciepło i na zimno :)
Tylko w tym przypadku pominąć muszę miąższ... nie dodam pestek do farszu bo one mi tak naprawdę psują wszystko... :/