Temat: Jaka surówka do schabu ze śliwką?

Jutro mamy ważnych gości i kupiliśmy schab ze śliwką. Problem w tym, że nie wiemy z czym go podać... POMOCY!

Surówka z czerwonej kapusty to dobre rozwiązanie. Ja kapustę szatkuję i sparzam ( do wrzątku dodaję trochę "kwasu " - sok z cytryny lub octu , by zachowała swój piękny kolor ) , kiedy ostygnie dodaję tartą marchewkę oraz jabłko , posiekaną cebulę . Z przypraw to sól,pieprz,odrobina cukru , oliwa oraz sok z cytryny lub ocet winny.

Robię też inną wersję " na bogato " czyli dodaję jogurt z odrobiną śmietany lub majonezu , do tego rodzynki i orzechy . 

Ale raczej pierwsza wersja do schabu będzie bardziej pasowała.

Pasek wagi

Piramil77 napisał(a):

eszaa napisał(a):

ja tre na tarce, na grubych oczkach, dodaje posiekaną cebulke, pieprz, sól, cukier, oliwe i na koniec troszke octu i musztardy, pycha
tak na surowo ją jesz ??czerwona kapusta jest dosc twardawa i dla mnie bezsmakowa na surowo .

 oczywiscie, ze na surowo, bo niby jak? jest tak doprawiona , że smakuje ekstra. Nienawidze kapusty czerwonej na ciepło, bleee

Pasek wagi

Ja tež kapustę jem na surowo i nie grę jej tylko siekam