11 marca 2017, 11:50
Jutro mamy ważnych gości i kupiliśmy schab ze śliwką. Problem w tym, że nie wiemy z czym go podać... POMOCY!
11 marca 2017, 15:12
Surówka z czerwonej kapusty to dobre rozwiązanie. Ja kapustę szatkuję i sparzam ( do wrzątku dodaję trochę "kwasu " - sok z cytryny lub octu , by zachowała swój piękny kolor ) , kiedy ostygnie dodaję tartą marchewkę oraz jabłko , posiekaną cebulę . Z przypraw to sól,pieprz,odrobina cukru , oliwa oraz sok z cytryny lub ocet winny.
Robię też inną wersję " na bogato " czyli dodaję jogurt z odrobiną śmietany lub majonezu , do tego rodzynki i orzechy .
Ale raczej pierwsza wersja do schabu będzie bardziej pasowała.
11 marca 2017, 16:10
tak na surowo ją jesz ??czerwona kapusta jest dosc twardawa i dla mnie bezsmakowa na surowo .ja tre na tarce, na grubych oczkach, dodaje posiekaną cebulke, pieprz, sól, cukier, oliwe i na koniec troszke octu i musztardy, pycha
oczywiscie, ze na surowo, bo niby jak? jest tak doprawiona , że smakuje ekstra. Nienawidze kapusty czerwonej na ciepło, bleee