Jakoś ostatnio chodzą za mną takie mączne pokarmy : makarony , pierogi , kluski … Ja wiem , są kaloryczne, ale ja już mam dosyć takiego podziału : to mogę, tego nie mogę, to zbyt kaloryczne, to jest biała mąka, na to mam intolerancję . No i co mi zostaje do jedzenia ? A co do intolerancji, to jak zauważyłam, lekarze jakoś nie bardzo uznają testy typu food Detective .
Więc będę jadła pierogi , tylko że u nas mogę kupić tylko takie z mięsem , więc chyba będę sobie robić sama . A makarony na szczęście już kupię z różnych mąk i różnych kształtów 🤗. W ogóle chodzi za mną ostatnio taka klasyczna kuchnia : kotlet z ziemniakami i mizerią, ogórkowa, pierogi .. mniam 😁😀😆
red_velvet
25 czerwca 2025, 22:30Polecam przepisy na dania wysokoproteinowe, takie kopytka czy kluski można z przewagą tofu/białego sera zrobić i dużo bardziej nasycą. Czytałam, że wykupiłaś wegańską na V. są niektóre fajne przepisy np. na ryż z tofu po indyjsku. Ja lubię zrobić tofu "rybę" z ziemniakami i mizerią lub buraczkami jak chodzi za mną kuchnia tradycyjna.
alhe11
26 czerwca 2025, 07:55Ciekawa jestem , czy mi ervegan takie dania zaproponuje. Jak nie , to poszukam gdzie indziej. Mam kupioną proteinę konopną do podwyższenia białka .
red_velvet
26 czerwca 2025, 19:40Dorzuć proszek proteinowy do owsianki nocnej na zimno z truskawkami, pycha i jak zapycha ;))
Alianna
25 czerwca 2025, 10:17Rozumiem Twoją frustrację i pozdrawiam ciepło 💕
araksol
25 czerwca 2025, 08:49o za mną też chodzi ale chudnąć trzeba...