Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Płatki owsiane


Jakoś ostatnio polubiłam płatki owsiane . Długo nie mogłam się przekonać do owsianki , raz zrobiłam , i już chcę prawie codziennie 🤗      
 
dzisiejsze śniadanie przygotowałam już wczoraj  : do szklanki mleka sojowego sypnęłam 2 małe garście płatków , trochę rodzynek i zamknęłam na noc do lodówki . Rano była pycha : napęczniała kasza owsiana , mięciutkie rodzynki, takie słodkie i chłodne !

Co będę jeść dalej , to jeszcze nie wiem , ale chyba to będą jakieś strączki , bo  w lodówce czeka hummus a fasole w sosie pomidorowym też się śmieją 🤗

  • tara55

    tara55

    26 czerwca 2025, 11:37

    Smaczne zrobiłaś śniadanko. :)

  • dorotamala02

    dorotamala02

    26 czerwca 2025, 11:13

    Przypomniałaś mi o nocnych płatkach, też takie robię jak Twoje,dodaje do nich trochę orzechów nerkowców i żurawinę. Smacznych posiłków:)))

  • LinuxS

    LinuxS

    26 czerwca 2025, 10:14

    Uwielbiam platki, moge jesc codziennie i czesto jem. U mnie tylko mleko, zadne sojowe czy inne. Ale co kto lubi :-) Dodaje cynamon i orzechy. Super sniadanie :-)

  • Alianna

    Alianna

    26 czerwca 2025, 09:27

    Miła fasolowa perspektywa... Pozdrawiam 😘

  • barbra1976

    barbra1976

    26 czerwca 2025, 09:26

    Ja uwielbiam płatki owsiane gotowane na mleku, ale to cukrowa bomba nawet bez dodanego cukru i mnie uzależniają, więc nie jem. Mogłabym codziennie i dużo:)

    • zlotonaniebie

      zlotonaniebie

      26 czerwca 2025, 13:59

      Ja jem tylko na wczasach , jak podają jako rodzaj porannej zupy mlecznej. Ale na wakacjach, wiadomo, nie ma tuczących potraw. Są tylko przysmaki:)

    • barbra1976

      barbra1976

      26 czerwca 2025, 14:02

      Właśnie takie kocham, od dziecka.

    • ckopiec2013

      ckopiec2013

      26 czerwca 2025, 20:06

      Nie wiedziałam, że to cukrowa bomba. Zalewam wodą gotowaną na noc. z siemieniem lnianym. Rano podgrzewam , dodaję 100 gramów jogurtu naturalnego i trochę borówek. Przepis dietetyczki.

    • ckopiec2013

      ckopiec2013

      26 czerwca 2025, 20:07

      Na wczasach nie jem, bo są gotowane na proszkowym mleku i mi nie smakują

    • barbra1976

      barbra1976

      26 czerwca 2025, 20:23

      Zboża wysokie IG, gotowane na mleku, które jest słodkie od laktozy to sam cukier.