Jakoś ostatnio polubiłam płatki owsiane . Długo nie mogłam się przekonać do owsianki , raz zrobiłam , i już chcę prawie codziennie 🤗
dzisiejsze śniadanie przygotowałam już wczoraj : do szklanki mleka sojowego sypnęłam 2 małe garście płatków , trochę rodzynek i zamknęłam na noc do lodówki . Rano była pycha : napęczniała kasza owsiana , mięciutkie rodzynki, takie słodkie i chłodne !
Co będę jeść dalej , to jeszcze nie wiem , ale chyba to będą jakieś strączki , bo w lodówce czeka hummus a fasole w sosie pomidorowym też się śmieją 🤗
tara55
26 czerwca 2025, 11:37Smaczne zrobiłaś śniadanko. :)
dorotamala02
26 czerwca 2025, 11:13Przypomniałaś mi o nocnych płatkach, też takie robię jak Twoje,dodaje do nich trochę orzechów nerkowców i żurawinę. Smacznych posiłków:)))
LinuxS
26 czerwca 2025, 10:14Uwielbiam platki, moge jesc codziennie i czesto jem. U mnie tylko mleko, zadne sojowe czy inne. Ale co kto lubi :-) Dodaje cynamon i orzechy. Super sniadanie :-)
Alianna
26 czerwca 2025, 09:27Miła fasolowa perspektywa... Pozdrawiam 😘
barbra1976
26 czerwca 2025, 09:26Ja uwielbiam płatki owsiane gotowane na mleku, ale to cukrowa bomba nawet bez dodanego cukru i mnie uzależniają, więc nie jem. Mogłabym codziennie i dużo:)
zlotonaniebie
26 czerwca 2025, 13:59Ja jem tylko na wczasach , jak podają jako rodzaj porannej zupy mlecznej. Ale na wakacjach, wiadomo, nie ma tuczących potraw. Są tylko przysmaki:)
barbra1976
26 czerwca 2025, 14:02Właśnie takie kocham, od dziecka.
ckopiec2013
26 czerwca 2025, 20:06Nie wiedziałam, że to cukrowa bomba. Zalewam wodą gotowaną na noc. z siemieniem lnianym. Rano podgrzewam , dodaję 100 gramów jogurtu naturalnego i trochę borówek. Przepis dietetyczki.
ckopiec2013
26 czerwca 2025, 20:07Na wczasach nie jem, bo są gotowane na proszkowym mleku i mi nie smakują
barbra1976
26 czerwca 2025, 20:23Zboża wysokie IG, gotowane na mleku, które jest słodkie od laktozy to sam cukier.