Poprzedni Następny

Biwakowe konserwy – co wybrać?

  • Zuzanna Kaczmarek
  • Zuzanna Kaczmarek
  • 10 lat temu (ze zmianami 3 lata temu)
  • 22
  • 5 minut czytania
Biwakowe konserwy – co wybrać?

Niektórzy ludzie zamiast wakacji all-inclusive lubią organizować sobie czas w inny sposób i wolą pojechać w góry lub do lasu we własnym zakresie. Zdarza się, że warunki wtedy są nieco mniej luksusowe, do sklepu daleko, a o lodówce można pomarzyć. Jednak jeść trzeba, więc z pomocą przychodzą nam wtedy produkty, które nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych i są praktycznie natychmiast gotowe do spożycia. Chodzi oczywiście o konserwy, które prawdopodobnie nie kojarzą nam się zbyt zdrowo i apetycznie. Czy słusznie? Z czego składają się konserwy? Którą konserwę wybrać? Która konserwa jest najzdrowsza?

Spis treści:

  • Z czego składa się konserwa?
​Bakuś – bezwartościowa pianka ubrana w ładne opakowanie? W nadmorskich smażalniach „świeże” to pojęcie obce?

Z tego artykułu dowiesz się m.in.: