A jak! Dla mnie się cudnie zaczyna. Sezon urlopowy trwa. Zdrowotnie super- badania wyszły dobrze, dieta bardzo przyzwoicie i będzie bez słodyczowych skoków w bok- tylko zdrowe przekąski. Takie sierpniowe postanowienie. U Was też sezon ogórkowy w pełni? Ja zakisiłam 4 butle ogórów, zamarynowałam kurki "dostane" od szanownej teściowej, uzupełniłam zapasy kompotów i jestem w trakcie suszenia grzybów przytarganych z lasu przez małżonka. Pomroziłam jeszcze bób, wiśnie i fasolkę szparagową żeby mieć coś na biedne jesienno- zimowe czasy. Się dzieje.
aluna235
4 sierpnia 2016, 09:52Ja tylko zrobiłam wiśnie (będzie jak znalazł na 3 fazę zimą), poza tym w tym roku będzie biednie z robieniem słoików i mrożeniem, bo kuchni brak, a zamrażać nie mogę, bo przed montażem będę bez lodówki i nie będę miała jak przechować skarbów, ale u Ciebie to są piękne przygotowania do zimy. Plan sierpniowy super.
aniab2205
4 sierpnia 2016, 11:45Za to będziesz mieć piękne, nowiuteńkie królestwo.Na wiśniach właśnie najbardziej mi zależało. Żeby mieć za niewielkie pieniądze coś więcej niż grejpfruty na 3 fazę.
aluna235
4 sierpnia 2016, 09:52Komentarz został usunięty
Maarchewkaa
2 sierpnia 2016, 15:29osobiscie nie robiłam słoików ale mama podczas mojego urlopu robiła ogórki kiszone i warszawskie...dzis moge je zajadać i są mega ! ;)
aniab2205
2 sierpnia 2016, 18:47Jakie to warszawskie? Po kaszubsku robiłam tylko.
Maarchewkaa
2 sierpnia 2016, 20:09Zalewa z wody, soli, octu cukru i przypraw. Mama teraz dodala miód zamiast cukru i naprawde polecam.
angelisia69
2 sierpnia 2016, 05:55oj az zapachnialo mi jesienia,uwielbiam ta pore roku.Super ze taki fajny miesiac u ciebie,pozdrawiam ;-)
aniab2205
2 sierpnia 2016, 19:14U mnie sezon słoikowy trwa od pojawienia się truskawek i tak do jesieni właśnie.