Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Sezon na szparagi


pora zacząć. Dziś kupiłam zielone, na obiad był makaron tagliatelle ze szparagami , w sosie maślanym, z parmezanem i zieloną pietruszką. Och, och, moje kubki smakowe szalały! Poza tym  młodą kapusta duszona z koperkiem i pomidorami, paszteciki   z mięsem z indyka rosołowego w cieście francuskim. Zrobiłam takie niewielkie, na jednego kęsa. Jutro zabiorę trochę do rodziców, razem z rosołem. Poza tym udało się kupić osłonę na balkon i zioła w doniczkach. To tyle z dobrych wiadomości. Te gorsze to boląca stopa męża, ortopeda wstępnie zdiagnozował złamanie zmęczeniowe.  I tak wyglądać ma kolejne lato. Trudno, jakoś to trzeba przeżyć, może skończy się ortezą. Z pewnością nad morze będę chodzić sama, tak bywa.   Na szczęście wiosna, dużo zieleniny  w sklepach, jakąś dietę  muszę opracować, poszukać rehabilitacji. Nasz wyjazd majowy do Grudziądza pod znakiem zapytania. Kolejne och.  Byłam w bibliotece, wymieniłam książki, chociaż lektura mnie nie zawiedzie. ;(

  • zlotonaniebie

    zlotonaniebie

    25 kwietnia 2019, 06:18

    Kocham i szparagi i młodą kapustę. Ale z tą ostatnią jeszcze się wstrzymam, choć gwarancji nie mam, że ta późniejsza będzie mniej "chemiczna" :)

  • mania131949

    mania131949

    25 kwietnia 2019, 06:07

    Ja nie przepadam za szparagami, ale tę kapustę z pomidorami chętnie bym wchłonęła. Ze o pasztecikach nie wspomnę! :-)))

  • DARMAA

    DARMAA

    24 kwietnia 2019, 22:29

    Podobno szparagi są zdrowe-kupiłam kiedyś ale mi nie smakowały-albo nie umiem przyrządzać albo nie lubię.

    • Campanulla

      Campanulla

      25 kwietnia 2019, 11:45

      W internecie setki przepisów na szparagi. Warto próbować.