Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
DZIEŃ na "piątkę"


Hello!

Dzisiejszy dzień, jak i większość poprzednich dni (licząc od lipca) udany!

Jedzeniowo:

1. jogurt naturalny activia z płatkami, żurawiną i orzechami;
2. 0,9 litra świeżo wyciśniętego soku z jabłek z miarką młodego, zielonego jęczmienia;
3. 2 grzanki z chleba tostowego z oliwą z oliwek;
4. makaron ryżowy podsmażony na patelni z łyżką oleju z orzechów i dwoma jajkami.

Coś tam pewnie jeszcze przekąszę, na 2-3 godziny przed snem :)

Dużooo wody :)

Tak nawiązując do mojego menu:
Makarony ryżowe
- szczególnie popularne w Azji, znane od tysięcy lat i produkowane z naturalnych składników: mąki ryżowej i wody, niekiedy z dodatkiem tapioki lub mąki kukurydzianej. Makaron ryżowy jest nie tylko smaczny, ale także lekkostrawny i zdrowy. Jest produktem bezglutenowym, nie zawiera konserwantów, dodatków chemicznych ani sztucznych barwników. Spożywając makaron ryżowy nie musimy obawiać się obecności cholesterolu i tłuszczu. W jego składzie znajdziemy za to węglowodany złożone, które są wolniej trawione przez organizm i dzięki temu przez dłuższy czas dostarczają nam energii i uczucia sytości. Ponadto zawiera cenne składniki odżywcze w postaci witamin, białka i soli mineralnych co stanowi doskonałe źródło witamin z grupy B oraz manganu, selenu i magnezu.
Nie bez powodu mówi się o „makaronie długiego życia”. Powiedzenie to nawiązuje nie tylko do prozdrowotnych właściwości makaronu ryżowego, ale także ciekawej tradycji i symboliki.

Dziś dzień bez ćwiczeń, wczoraj było 4,5 km biegu i 10 km jazdy na rowerku stacjonarnym, 20 przysiadów ze sztangą. Dziś tylko przysiady ze sztangą sztuk 30.