Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
1 tydzień II fazy/serniczek


Wczoraj bawiłam się z serniczkiem tęczowym na zimno. Jednej osobie obiecałam wrzucić zdjęcia :* i może cudownie nie wygląda, ale przynajmniej się starałam i innym smakuje :D

Czy spróbowałam? Jasne, że tak, ale bardzo mały kawałek :D

A tak poza tym minął 1 tydzień na II fazie diety. I jak? Cóż, pół kg mniej. Zadowala mnie każdy spadek, zobaczymy co będzie dalej, mam nadzieję, że będzie normalnie waga spadać, bo już mam dość takich huśtawek... 
Jak na razie takie zmiany przez 14 tygodni

A mimo właśnie tych huśtawek, lub zatrzymania wagi to i tak średnio ubywa 0,6 kg na tydzień. Więc myślę, że chyba jest dobrze :)

Dziś na obiad to co wczoraj, oczywiście mniejsza porcja, bo znowu nie dałabym rady :D Teraz idę się smażyć, a ok 14 na zakupy. Może wpadnie jakiś nowy ciuszek i buciki :p

  • krcw

    krcw

    6 czerwca 2015, 13:31

    ja uwielbiam sernik na zimno ale taki z sera a nie serków homo i mam alternatywę na diecie :D mieszam (chudy) ser z miodem i posypuje owocami - truskawkami/borówkami i smakuje prawie idealnie :D

    • Lakira

      Lakira

      6 czerwca 2015, 13:48

      uuu brzmi cudownie <3

  • pozytywna16

    pozytywna16

    6 czerwca 2015, 12:52

    Każdy spadek jest ważny i cieszy, małymi kroczkami do przodu ;):* Świetnie sobie radzisz, a na taki serniczek sama bym się skusiła :D

    • Lakira

      Lakira

      6 czerwca 2015, 12:55

      polecam ;3 jeden wyjątek nie zaszkodzi

  • wannabelean

    wannabelean

    6 czerwca 2015, 12:33

    Dzisiaj już mam biszkopt z truskawkami w piekarniku ale za tydzień wypróbuję Twojego przepisu! :)

  • wannabelean

    wannabelean

    6 czerwca 2015, 11:53

    Wygląda przepysznie, muszę taki zrobić! :)

    • Lakira

      Lakira

      6 czerwca 2015, 12:13

      1 galaretkę rozpuścić w szklance wody i zmiksować z 1 serkiem waniliowym homogenizowanym :D na 1 warstwę

    • wannabelean

      wannabelean

      6 czerwca 2015, 12:19

      Super, dzieki! Myślalam, że dodalaś barwniki a to galaretka. Później wlewasz na tortownicę i czekasz do zastygnięcia a później następna warstwa?

    • Lakira

      Lakira

      6 czerwca 2015, 12:32

      tak, tylko galaretka musi być już chłodna zanim wlejesz do serka. Potem do zamrażarki i z 10 minut poczekać aż warstwa będzie gotowa i będzie można lać następną :3 Pod spód można np biszkopty, ale ja zapomniałam kupić :D