Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Pasta jajeczna



Pasta jajeczna z koperkiem i pietruszką

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 średnia cebula
  • 1,5 łyżki serka homogenizowanego naturalnego
  • 1 płaska łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz, czosnek granulowany
  • koperek, pietruszka

Jajka ugotować na twardo i posiekać w drobną kosteczkę. Cebulę obrać i również posiekać, wymieszać z jajkiem. Serek wymieszać z musztardą i wlać do jajek. Dodać posiekany koperek i pietruszka i doprawić do smaku. Wstawić do lodówki w celu "przegryzienia".

 

***


Pasta jajeczna z wędliną

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 średnia cebula
  • 2-3 plastry ulubionej wędliny drobiowej
  • 1,5-2 łyżki serka homogenizowanego naturalnego
  • 1 płaska łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka

Jajka ugotować na twardo i posiekać w drobną kosteczkę. Cebulę obrać i również posiekać, wymieszać z jajkiem. Dodać pokrojoną w kostkę wędlinę. Serek wymieszać z musztardą i wlać do jajek. Doprawić do smaku. Wstawić do lodówki w celu "przegryzienia".

 

***


Pasta jajeczna z tuńczykiem

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 średnia cebula
  • pół puszki odsączonego tuńczyka w sosie własnym
  • 1,5 łyżki serka homogeniozwanego naturalnego
  • 1 płaska łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka, oregano
  • koperek lub szczypiorek
  • bazylia

Jajka ugotować na twardo i posiekać w drobną kosteczkę. Cebulę obrać i również posiekać, wymieszać z jajkiem. Dodać odsączony tuńczyk. Serek wymieszać z musztardą i wlać do jajek. Dodać posiekany koperek (lub szczypiorek) i bazylię (użyłam ok 5 dużych listków) i doprawić do smaku. Wstawić do lodówki w celu "przegryzienia".

Smacznego!