Kasza jaglana to samo dobro:
- - nie uczula
- - nie zawiera glutenu
- - ma bardzo wysoką wartość energetyczną!
- - wspomaga trawienie
- - wyrównuje nadmiar kwasów żołądkowych......i wiele innych cennych właściwości! :)
Dlatego też dzisiejszy dzień postanowiłam zacząć właśnie od niej :) wbrew pozorom takiego śniadania nie przygotowuje się bardzo długo! u mnie trwało to zaledwie 20 minut.
Na wstępie ugotowałam kasze (około 15 minut), później na pół woreczka ciepłej kaszy skroiłam cienko w plasterki pół banana i starłam na drobnych oczkach ćwiartkę jabłka. wszystko razem wygniotłam i zmieszałam widelcem, a na końcu posypałam odrobiną cynamonu :) I voilà!
Mycha34
13 stycznia 2015, 14:03Często jem jaglankę - raz na słodko, czyli z owocami, raz z warzywami. Zamykam w pudełeczko i zabieram do pracy:)
NowaaJaaa
13 stycznia 2015, 13:13też planuję dzisiaj zrobić jaglaną z jabłkiem, ale znalazłam przepis żeby na końcu jeszcze to wszystko zblendować. Ciekawe co mi z tego wyjdzie :D
Lwica97
13 stycznia 2015, 13:02Chyba powinnam spróbować czegoś takiego :)