Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Baton proteinowy domowej roboty :)


Ci co duzo cwicza wiedza ze batony proteinowe do tanich nie naleza, dzisiaj przeszukalam internet w poszukiwaniu tanich batonow i najtansze jakie znalazlam byly w pudelkach pakowanych po 20 sztuk za okolo 80zł . Przeszukalam wiec interenet jeszcze raz tym razem w poszukiwaniu domowych zamiennikow i dlugo szukac nie musialam bo szybko znalazlam przepis na batony ze skladnikow jakie mialam w domu.

1,5 szklanki owsianki blyskawicznej
3 banany
4 białka
pol szklanki mielonych orzechow (moga byc włoskie, ja uzyłam tego co mialam czyli dyni i slonecznika)
proszek proteinowy (dla tych cwiczacych)
cynamon

1,5 szklanki owsianki wymieszac z cynamonem i mielonymi orzechami (i proszkiem proteinowym) w osobnym naczyniu rozgniesc banany i polaczyc je z białkami (nie ubitymi). Przelac banany i białka to suchych skladnikow i porzadnie wymieszac, przelozyc do formy i piec okolo 20 min w temperaturze okolo 250-300stopni. 

Calosc dzielic na batony, z tej ilosci powinno ich wyjsc okolo 9. Po wystygnieciu mozecie je polac 80% czekolada.

Wlasnie jeden wtrzachnełam i sa naprawde pyszne !! 

  • swistalia

    swistalia

    22 lutego 2014, 09:43

    Super pomysl, na pewno wyprobuje

  • ruda.maruda

    ruda.maruda

    21 lutego 2014, 23:03

    jak będę miała chwilę, na pewno wypróbuję :-)

  • karolcia191993

    karolcia191993

    21 lutego 2014, 22:12

    fajna sprawa :)

  • rose80

    rose80

    21 lutego 2014, 21:35

    Świetny pomysł!

  • Pokerusia

    Pokerusia

    21 lutego 2014, 20:42

    wypróbować nie zaszkodzi:-)

  • liliana200

    liliana200

    21 lutego 2014, 19:28

    Wyglądają smakowicie :)

  • virginia87

    virginia87

    21 lutego 2014, 19:20

    ej ładniutkie są :)

  • jolakosa

    jolakosa

    21 lutego 2014, 17:10

    a jak szybko się psują ?

  • Caandyy

    Caandyy

    21 lutego 2014, 16:40

    Chyba też spróbuję :) DOdam na pewno rodzynki ;p

  • malutka1812

    malutka1812

    21 lutego 2014, 16:30

    No wygląd mają niczego sobie ciekawe jaki smak :)

  • Hallows

    Hallows

    21 lutego 2014, 16:22

    Wyglądają smacznie, muszę koniecznie spróbować :)