Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Ciemne pieczywo barwione karmelem...


Jak to jest z tym pieczywem?

Omijam białe pieczywo, wydaje mi się , że ciemne jest lepsze i bardziej mi smakuje a tutaj dowiaduję się o tym karmelu!!!!!!!!!!!!

Jestem zdruzgotana!!! :/

 

Po co w ogóle dodają taki kaloryczny barwnik do pieczywa, które ma być z założenia prozdrowotne i dietetyczne!!??

  • Niecierpliwa1980

    Niecierpliwa1980

    11 lipca 2013, 19:55

    Barwią też za pomocą kakao-potem bierzesz niby takie razowe pieczywo,a rozwala się w dłoni. Masakra,jak oszukują z tym pieczeniem.

  • Tiramisuu

    Tiramisuu

    11 lipca 2013, 17:08

    no to musze się zabrać za pieczenie chleba własnej roboty!! innej rady nie ma :)

  • dola123

    dola123

    11 lipca 2013, 15:04

    Tez już o tym słyszałam, dlatego kupuje chlebek i bułki w rodzinnej małej piekarni albo piekę sama ;< Ładny chwyt, żeby złapać klienta i zapłacił za bubel ;(