Tak Kochana - nie każda witamina rozpuszcza się w wodzie. Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach to : A, D , E i K.
A: źródło: marchew, szpinak,dynia, jaja, mleko ser. Poprawia wzrok oraz odtwarzanie kości i zębów:)
D: rybka, mleko, ah no i wątróbka:) Mineralizacja kości.
E: jaja, mięsko, owies. Działa przeciwrakowo i nowotworowo.
K: Zielone jarzyny Krzepnięcie krwi.
Tak więc żeby moja rybka z obiadu i kapustka, dała z siebie co najlepsze,potrzeba ciut oleju.... :)
Moja historia..... Będzie później , zapewniam..... :)
anca11
20 czerwca 2010, 19:07historie o sukcesach w odchudzaniu sa dla mnie niezmiernie motywujace
Shirayuki
20 czerwca 2010, 18:35Faktycznie, zupełnie wyleciało mi to z głowy ;p Nawet nie wiesz jak się zdziwiłam jak przeczytałam twój wpis ;p dzięki.