Temat: OWSIANKA

Jak przygotowujecie ten rarytas? Czy robicie na noc aby mieć rano gotowca? Czy rano przygotowujecie? Jakie najbardziej lubicie? Będę wdzięczna za odp :) Pozdrawiam :)

Pasek wagi

Ja robie rano, zalewam płatki owsiane wrzątkiem i potem chwile gotuje (z 5 minut), dolewam juz w misce zimne mleko i dodaje orzechy albo słonecznik ;-) taka klasyczna najbardziej mi smakuje ;-) 

Ja od niedawna zaczęłam przygotowywać, a robię ją tak:

Rano płatki owsiane górskie zalewam wrzątkiem, byleby nie za dużo bo robi się papka (mama mi to właściwie robi bo wstaje dużo wcześniej :P), jak ostygną to wstawiam do lodówki. Potem nakładam do słoiczka warstwami, najczęściej: owoce, jogurt, płatki, jogurt, płatki, owoce, żurawina, łyżeczka miodu.

Tu zdjęcie mojej wczorajszej :) 

ja swego czasu przez bardzo dlugi czas robilam tak ze wieczorem sypalam 4 lyzki platkow, wkrawalam banana, dodawalam jakies pestki, orzechy + lyzeczka kakao. Potem rano przed wyjsciem do pracy zalewalam mlekiem i w drodze do pracy platki mi miekly ale nie byly bardzo ciapowate. ale przejadlo mi sie to i teraz jesli jem owsianke to po prostu gotuje platki na mleku, dosladzam lyzeczka cukru i tyle. Nic wiecej ;)

Ja gotuję z mlekiem, tak nie za długo, zeby troche zmiękły. I tym zalewam pokrojone surowe jabłko z bananem. CZasami dodaję orzechy albo rodzynki. 

A kiedyś robiłam owsiankę "na jabłku". Dusiłam obrane jabłko z płatkami i wodą, pod koniec dodawałam pokrojone suszone śliwki. Ewentualnie jeszcze rodzynki, jak miałam ochotę na bardziej słodkie.

Pasek wagi

dziwnakobieta napisał(a):

Ja robie rano, zalewam płatki owsiane wrzątkiem i potem chwile gotuje (z 5 minut), dolewam juz w misce zimne mleko i dodaje orzechy albo słonecznik ;-) taka klasyczna najbardziej mi smakuje ;-) 
Będę musiała wypróbować :) dziekuję 

Pasek wagi

tiennka napisał(a):

Ja gotuję z mlekiem, tak nie za długo, zeby troche zmiękły. I tym zalewam pokrojone surowe jabłko z bananem. CZasami dodaję orzechy albo rodzynki. A kiedyś robiłam owsiankę "na jabłku". Dusiłam obrane jabłko z płatkami i wodą, pod koniec dodawałam pokrojone suszone śliwki. Ewentualnie jeszcze rodzynki, jak miałam ochotę na bardziej słodkie.
     Też ciekawa propozycja dziekuję :)

Pasek wagi

americandream. napisał(a):

Ja od niedawna zaczęłam przygotowywać, a robię ją tak:Rano płatki owsiane górskie zalewam wrzątkiem, byleby nie za dużo bo robi się papka (mama mi to właściwie robi bo wstaje dużo wcześniej :P), jak ostygną to wstawiam do lodówki. Potem nakładam do słoiczka warstwami, najczęściej: owoce, jogurt, płatki, jogurt, płatki, owoce, żurawina, łyżeczka miodu.Tu zdjęcie mojej wczorajszej :) 
  Ooooo apetycznie wygląda :) dziekuję :) 

Pasek wagi

JaTezBedeFit napisał(a):

ja swego czasu przez bardzo dlugi czas robilam tak ze wieczorem sypalam 4 lyzki platkow, wkrawalam banana, dodawalam jakies pestki, orzechy + lyzeczka kakao. Potem rano przed wyjsciem do pracy zalewalam mlekiem i w drodze do pracy platki mi miekly ale nie byly bardzo ciapowate. ale przejadlo mi sie to i teraz jesli jem owsianke to po prostu gotuje platki na mleku, dosladzam lyzeczka cukru i tyle. Nic wiecej ;)
  Również smaczne :) dziekuję za odp :)

Pasek wagi

ale wiesz jaka jest tez dobra? zeby jak podczas gotowania platkow na mleku dodac banana i z tym bananem (rozgniecionym) zagotowac no i dodac reszte dodatkow potem sobie na koniec. Ja to uwielbialam z tym "rozgotowanym" bananem ;)