20 lipca 2016, 14:54
Jak przygotowujecie ten rarytas? Czy robicie na noc aby mieć rano gotowca? Czy rano przygotowujecie? Jakie najbardziej lubicie? Będę wdzięczna za odp :) Pozdrawiam :)
20 lipca 2016, 15:21
ale wiesz jaka jest tez dobra? zeby jak podczas gotowania platkow na mleku dodac banana i z tym bananem (rozgniecionym) zagotowac no i dodac reszte dodatkow potem sobie na koniec. Ja to uwielbialam z tym "rozgotowanym" bananem ;)
20 lipca 2016, 15:23
zawsze rano wsypuje płatki do mleka wrzucam pokrojone jabłko łyżeczke miodu i cynamon mm pycha albo zalewam owsianke wrzątkiem dodaje 3 łyżki słonecznika łyżeczke cytryny i 2 łyżeczki cukru albo taka mniej dietetyczna do zalana wrzątkiem z malinami i rządkiem białej czekolady najlepsza !
20 lipca 2016, 15:24
Robię różnie. Lubię taką podstawową wersję jak i z dodatkami. Owsiankę robi się bardzo szybko, więc można ją zrobić rano i od razu zjeść.
ja robię takie: 5 łyżek płatków, 500ml mleka, łyżeczka cukru. To jest taka podstawowa zupa mleczna. Najlepsza jest krótko zagotowana, a potem pod przykryciem z jakieś 15-20 min. Wtedy jest taka gęsta i pyszna.
Albo nocna: płatki owsiane, trochę mleka pomieszana z jogurtem naturalnym, owoc np. banan, truskawki, figi, czasami dorzucę trochę chia, orzechy, otręby, musli, albo jakies inne płatki np. jaglane. Wszystko zakręcam w pojemniku i do lodówki.
Edytowany przez psycho. 20 lipca 2016, 15:25
20 lipca 2016, 15:29
Robię różnie. Lubię taką podstawową wersję jak i z dodatkami. Owsiankę robi się bardzo szybko, więc można ją zrobić rano i od razu zjeść.ja robię takie: 5 łyżek płatków, 500ml mleka, łyżeczka cukru. To jest taka podstawowa zupa mleczna. Najlepsza jest krótko zagotowana, a potem pod przykryciem z jakieś 15-20 min. Wtedy jest taka gęsta i pyszna.Albo nocna: płatki owsiane, trochę mleka pomieszana z jogurtem naturalnym, owoc np. banan, truskawki, figi, czasami dorzucę trochę chia, orzechy, otręby, musli, albo jakies inne płatki np. jaglane. Wszystko zakręcam w pojemniku i do lodówki.
20 lipca 2016, 16:12
Ja robie wieczorem i rano mam gotowe, wyglada to podobnie jak na zdjeciu americandream.
Robi sie tak: w sloiczku czy szklance ukladam warstwa platkow (ok luzki stolowej) warstwa jogurtu (tyle zeby dobrze przykryc owsianke) warstwa owocow (u mnie pzewaznie jagody, maliny, truskawki, banan, melon) i tak 3x platki, jogurt, owoce - odstawiam do lodowki na noc pod przykryciem i rano mam gotowe. Mozna uzyc albo 1 owoc albo kazda warstwe owocow cos innego np 1 warstwa banan, potem jagody i na wierzch truskawki.
Fajna jest tez pieczona owsianka, ale mnie sie rano nigdy nie chce z tym bawic:
Platki owsiane 35g
jajko
jogurt (waniliowy albo naturalny) 90g
zapach waniliowy wzglednie wanilia - kilka kropli
Stevia (albo miod) 3 lyzeczki jak lubisz na dosc slodko, mnie wystarcza lyzeczka jak robie z jogurtem waniliowym i 2 lyzeczki jak z naturalnym
100g malin
Rozgrzac piekarnik do 200°C/Fan 180°C
Wymieszac wszystkie skladniki
przelozyc mase do zaroodpornego naczynia i zapiekac ok 35 minut (az lekko zbrazowieje)
Serwowac ze swiezymi owocami.
ja dodaje jesczcze szczypte cynamonu. zamiast malin moga byc inne owoce - jablka, truskawki, wisnie...
20 lipca 2016, 16:39
płatki owsiane, łyżeczka chia i miarka odżywki bialkowej zalewam wrzątkiem, mieszam, zakrywam talerzykiem i odstawiam na jakieś pół godziny. Po tym czasie płatki są miękkie bez gotowania (uzywam górskich), dodaje owoce
20 lipca 2016, 17:51
płatki owsiane, 1 łyżeczka błonnika witalnego (dzięki temu nie mam wzdętego brzucha ;) ), garść jagód goi i z 4 suszone śliwki jeśli mam w zanadrzu.,Gotuje na mleku lub jeśli mam jogurt to na wodzie i daje jogurt po wystygnięciu
20 lipca 2016, 18:32
Ja robie wieczorem i rano mam gotowe, wyglada to podobnie jak na zdjeciu americandream. Robi sie tak: w sloiczku czy szklance ukladam warstwa platkow (ok luzki stolowej) warstwa jogurtu (tyle zeby dobrze przykryc owsianke) warstwa owocow (u mnie pzewaznie jagody, maliny, truskawki, banan, melon) i tak 3x platki, jogurt, owoce - odstawiam do lodowki na noc pod przykryciem i rano mam gotowe. Mozna uzyc albo 1 owoc albo kazda warstwe owocow cos innego np 1 warstwa banan, potem jagody i na wierzch truskawki. Fajna jest tez pieczona owsianka, ale mnie sie rano nigdy nie chce z tym bawic: Platki owsiane 35gjajkojogurt (waniliowy albo naturalny) 90gzapach waniliowy wzglednie wanilia - kilka kropliStevia (albo miod) 3 lyzeczki jak lubisz na dosc slodko, mnie wystarcza lyzeczka jak robie z jogurtem waniliowym i 2 lyzeczki jak z naturalnym100g malin Rozgrzac piekarnik do 200°C/Fan 180°CWymieszac wszystkie skladnikiprzelozyc mase do zaroodpornego naczynia i zapiekac ok 35 minut (az lekko zbrazowieje) Serwowac ze swiezymi owocami.ja dodaje jesczcze szczypte cynamonu. zamiast malin moga byc inne owoce - jablka, truskawki, wisnie...
20 lipca 2016, 18:33
płatki owsiane, łyżeczka chia i miarka odżywki bialkowej zalewam wrzątkiem, mieszam, zakrywam talerzykiem i odstawiam na jakieś pół godziny. Po tym czasie płatki są miękkie bez gotowania (uzywam górskich), dodaje owoce