20 lipca 2016, 14:54
Jak przygotowujecie ten rarytas? Czy robicie na noc aby mieć rano gotowca? Czy rano przygotowujecie? Jakie najbardziej lubicie? Będę wdzięczna za odp :) Pozdrawiam :)
20 lipca 2016, 18:34
płatki owsiane, 1 łyżeczka błonnika witalnego (dzięki temu nie mam wzdętego brzucha ;) ), garść jagód goi i z 4 suszone śliwki jeśli mam w zanadrzu.,Gotuje na mleku lub jeśli mam jogurt to na wodzie i daje jogurt po wystygnięciu
21 lipca 2016, 01:02
ja rano dodaje platki do jogurtu greckiego, jak napecznieja to dodaje po trochu: masla orzechowego, platkow migdalowych prazonyh, zarodkow pszennych, chia, odrobine miodu i albo borowki albo maliny mmmm rozmarzylam sie :D
Jeszcze smakuje mi taka na mleku roslinnym: 300ml mleka r. , 4 lyzki platkow - jak sie zagotuje to scieram cale jablko do niej, mniam :)
21 lipca 2016, 08:10
Ja gotuje 3 łyżki płatków owsianych z 1 szklanką mleka, do tego daje łyżkę otrąb, trochę siemienia lnianego, słonecznika i cynamonu.
21 lipca 2016, 08:58
Kiedys platki owsiane zalewalam jogurtem, dodawalam owoce i lyzke dzemu, ale od kilku miesiecy preferuje cieple sniadania i rano gotuje 4 lyzki platkow owsianych na wodzie, robi mi sie taka gesta breja, i dodaje owoce- dzis salam pol banana i pol brzoskwini do tego troche miodu i masla orzechowego-mniam!! albo zamiast platkow jem kasze jaglaną :)
21 lipca 2016, 09:02
jak już jem to tylko w pracy, gdy miałam lenia i nic nie przygotowałam
rano sypię platki "na oko"
zalewam wrzątkiem
dodaje banana albo jabłko albo oba
a jak mam jakies pestki dyni czy slonecznika albo cynamon to dodaję
21 lipca 2016, 09:10
gdzieś przeczytałam, że najlepiej zalać płatki wrzątkiem wieczorem i jeść rano. podobno ten sposób neutralizuje szkodliwe działanie glutenu
21 lipca 2016, 11:28
Zalewam wodą i wstawiam na gaz do gotowania i idę do łazienki zrobić oko :) Jak wracam to wody już nie ma a płatki gotowe. Dolewam zimnego mleka, dodaję owoce i już.
Kupuję mieszankę musli z Lidla. Chyba 7,99 za 1g. Płatki z kilku zbóż + orzechy + siemię lniane + wiórki kokosowe + słonecznik. Bez cukru i bez tłuszczu (jedynie przy płatkach kukurydzianych użyto ciut tłuszczu, ale płatków tych jest jeden na milion innych więc nie ma co brać pod uwagę).
Edytowany przez 21 lipca 2016, 11:30