Ostatnio dodane zdjęcia

Sylwetka

Poprzednia Początkowa sylwetka
Obecna Obecna sylwetka
Cel Mój cel

O mnie

Staram się być optymistką.

Informacje o pamiętniku:

Odwiedzin: 5384
Komentarzy: 26
Założony: 17 czerwca 2012
Ostatni wpis: 12 czerwca 2015

Pamiętnik odchudzania użytkownika:
sangwiniczek

kobieta, 36 lat, Kraków

169 cm, 71.00 kg więcej o mnie

Wpisy w pamiętniku

20 października 2013 , Komentarze (5)

Danie węglowodanowo-białkowe (wg zasad Montignaca - dobre na śniadanie). Posiłek bardzo smaczny, sycący i z niskim IG. Nadaję się na śniadanie w FAZIE I


Składniki:
-  pełnoziarniste spagetii gotowane al dente (na oko jedna porcja)
- szklanka czerwonej soczewicy
- 3-4 pomidory
- ząbek czosnku
- koperek 
- sól, pieprz

Przygotowanie:
1. Spagetii ugotować w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu (al dente)

2. Soczewice ugotować w osobnym garnku, aż zmięknie. 

3. Pomidory pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać na drobne kawałki. 

3. Makaron odcedzić i polać zimną wodą. Odstawić aż wystygnie.
    (Zimny makaron ma jeszcze niższy IG)

4. Soczewicę lekko odcedzić, ale nie dokładnie. Dodać do niej posiekane pomidory,  czosnek oraz łyżkę koperku. Doprawić do smaku. Nadal gotować. 

5. Gdy pomidory nabiorą temperatury soczewicy, to poczekać chwilkę i już jest gotowe. 

6. Na spagetii podać sos i posypać jeszcze koperkiem z wierzchu.

7. Gotowe, smacznego :)







19 października 2013 , Komentarze (5)

Lekki obiad na jesienne popołudnia. Kurczak gotowany na wodzie, a warzywa na parze z kurczaka (drugie piętro garnka). Kompozycja smakowa bardzo do siebie pasuje. Obiad wg zasad Montignaca. Łatwe i szybkie wykonanie a także smaczne. Polecam, smacznego :)

19 października 2013 , Komentarze (2)

Lekki koktajl, który pobudzi metabolizm z rana. Bardzo dobrze się sprawdza na śniadanie. Lekki, szybki, orzeźwiający i energetyzujący. Stosowany wg odżywiania Montignac, dlatego polecane jest picie na czczo.


Składniki:
- pół grejpfruta
- duże jabłko
- szklankę jogurtu naturalnego

Przyrządzenie:
1. Pół grejpfruta i jabłko pokroić na drobne kawałki
2. Do blendera wlać jogurt naturalny
3. Włączyć blender i na włączonym blenderze dodawać powoli kawałki grejpfruta i jabłka. 
4. Poczekać aż wszystko się dobrze zmiksuje
5. Gotowe, smacznego :)

17 października 2013 , Skomentuj

Myślimy też z mężem o dzidziusiu,  lada chwila będziemy starać się o dzidzie. 

Ostatnimi czasy przytyłam już sporo, więc tym bardziej boje się już każdego kolejnego kilograma, jaki mógłby u mnie się pojawić. Chciałabym przytyć w ciąży jakieś 10-15 kg maksymalnie na zdrowym odżywianiu się z Montignackiem.

I z tej właśnie okazji na początek zrobiłam sobie chłodnik z ogórkiem, rzodkiewką i twarożkiem.

 

Oto przepis:


Składniki:

- jeden duży ogórek

- kiść rzodkiewek

- koperek i szczypiorek

- 1 litr maślanki

-  200 g chudego twarożku ziarnistego (kilka osobnych opakowań)

- sól, pieprz  


Przygotowanie:

1.       Ogórek myję, obieram; rzodkiewki czyszczę i oskubuje w ogonków.

2.       Ogórek i rzodkiewkę wrzucam do maszynki do warzyw (o grubych oczkach)

3.       Z zamrażalki wyciągam już pokrojony świeży koperek i szczypiorek – dodaję do garnka z ogórkiem i rzodkiewką (tak dużą łyżkę stołową koperku i jedną łyżkę szczypiorku).

4.       Zalewam litrem maślanki, dodaje sól i pieprz

5.       Odstawiam na noc do lodówki

6.       Przed samym podaniem na talerz, dodaję całe opakowanie twarożku i zalewam to dwoma chochelkami chłodnika

7.       Pyszności, smacznego