Założenia dla Ciebie:
·
3 posiłki i 2 przekąski, razem ok. 1400
·
kolacje powinny się składać z białka np.
chudego mięsa/ryby – bez panierki – lub roślin strączkowych i dużej ilości
warzyw (zarówno gotowanych jak i surowych).
·
możesz powtarzać te same potrawy (np.
jeżeli kupisz jakiś produkt na 1 dzień i Ci zostanie to możesz to samo zrobić
następnego dnia)
·
kolejność posiłków może być dowolna
Głównym Twoim
celem jest:
·
Nauczyć się jeść regularnie
·
Nie podjadać
·
Wybierać zdrowe produkty
(wprowadzamy dużo warzyw, eliminujemy słodycze i inne „podgryzacze”). Warzywa
możesz kupować zarówno świeże jak i mrożone. Te owoce możesz stosować
zamiennie: truskawki, jabłko, gruszka, brzoskwinia, nektarynka, pomarańcza. Nie
przesadzaj z winogronami, melonami, arbuzem.
·
Zrezygnować z napojów innych niż woda,
herbata, niesłodzony kompot.
·
Zrezygnować ze wszystkiego co białe tzn.
białe pieczywo, biały ryż, biały makaron, pierogi, ziemniaki etc. Wszystkie produkty mączne jedz z pełnego
przemiału (makaron, ryż, kasze, pieczywo razowe) – jako ¼ całej ilości
węglowodanów w posiłku.
Tydzień
I- Dzień 1
Szklanka wody na
czczo!
ŚNIADANIE:
omlet z 2 białek i 1 żółtka+
2 pieczarkami + 1łyżka słonecznika + 1mała cebula
PRZEDPOŁUDNIOWA PRZEKĄSKA:
Kefir 400g + 3 morele
OBIAD:
100 g pieczonej ryby (np. „pstrąga w całości”)
- 150g brokułu
- 150g podduszonej
papryki, cukinii i pomidory + zioła do tego kminek, oregano, Bazyli,
- 60 g ryżu dzikiego
przed gotowaniem proponuje ugotować jej więcej
żebyś miała na następny dzień
POPOŁUDNIOWA PRZEKĄSKA:
Serek wiejski 200g
normalny + cykoria
KOLACJA:
sałatka z groszkiem
zielonym 150g i 50g tofu, pomidor, sałata, cykoria, brokuł gotowany, cebula