Dziś gołąbki z kaszą jęczmienną i mięsem, robiłam drugi raz w życiu gołąbki w ogóle. Wyszły smakowite, ale nie umiem zawijać, rozlało mi si też na kuchence -sos- nie miałam dobrego garnka. Wydałam też 50 zł w cerfie trochę z kosza brałam: mięso wieprzowo- wołowe, pieczarki, kiszona, główka kapusty białej,.cytryny, sery, jaja...Normalnie kuchnia domowa. Kiedyś tak nie było u mnie, żebym się do gołąbków brała. Oto one
Zabieram się za pantry chellange. Czyli wymiatam wszytko z szafek, dokupuje tyko minimum. Zrobię też koperty spożywka+woda+ kot na tydzień. Daje 400 w każdej, ale z zamiarem że nie wydam wszystkiego???
Janzja
25 marca 2023, 12:49Mi z pierwszym podejściem do kopert nie wyszło, ale może w następnym :D brawo za gołąbki - ja nigdy nie dotarłam do zrobienia gołąbków :)
dzanulka
24 marca 2023, 17:39Ja robię gołąbki z kapusta włoska. O niebo lepiej się zwija :)))
Kaliaaaaa
23 marca 2023, 19:25Ja nigdy nie robilam- też że strachu przed tym rozwijaniem .. ale twoje super wyszły;)
krolowamargot
23 marca 2023, 10:33a co jest trudnego w zawijaniu? Ja robię rzadko, mam panią, która nam gotuje, ale jak już robię, to mi się nic nie rozwija. Może za dużo farszu wkładasz? Ja to zawijam jak wrapy- boki do środka i roluję. Nic nie wyłazi
PACZEK100
22 marca 2023, 19:233 mam kciuki!
Julka19602
22 marca 2023, 17:35Smakowite. Ja po zawinięciu obwiązuje nitką by się nie rozsypywały.
beutyheart
22 marca 2023, 18:31Jeju podziwiam, ja bym już odpadła z wiązaniem tych sznurków.