Witam serdecznie, jak się wszyscy miewacie po weekendzie? U mnie było naprawdę ciężko bo byłem dość mocno zajęty:) Produkcja filmów w 4K na youtube ruszyła pełną parą i choć miałem jeden dzień poślizgu, dało radę:)
Witam serdecznie, jak się wszyscy miewacie po weekendzie? U mnie było naprawdę ciężko bo byłem dość mocno zajęty:) Produkcja filmów w 4K na youtube ruszyła pełną parą i choć miałem jeden dzień poślizgu, dało radę:)
mucha81
26 kwietnia 2016, 11:14A ja sie zawsze zastanawiam po co wegetarianie kombinuja zeby zrobic sobie "miesko" - no albo nie jesz albo udajesz ze nie jesz i przrabasz na warzywa zeby wygladaly na mieso - po co? Nie mozna tego nazwac jakims plackiem, babka itp? Jakos nie rozumem tego, tak samo jak nazywanie ciasta z awokado sernikiem - kolo sera to nie stalo to po co tak kombinowac? Tak sie tylko zastanawiam :)
chris1986
27 kwietnia 2016, 15:32Nikt nie nazywa tego mięsem, prawidłowa nazwa tego produktu to Seitan, aczkolwiek nie każdy może być zaznajomiony z tym terminem, więc określa się to jako mięso z mąki by przybliżyć konsystencję oraz zastosowanie tego produktu.
Isfet
26 kwietnia 2016, 07:03A jakie są wartości odżywcze tego "mięska"? Bo mięsko to białko, a mąka to węglowodany :/
Peanut_Butter
26 kwietnia 2016, 11:20Na filmie jest pokazane, w jaki sposób wypłukać węglowodany ;)
Isfet
26 kwietnia 2016, 11:26W takim razie obejrzę na spokojnie w domu :)
chris1986
27 kwietnia 2016, 15:33Gotowy seitan zawiera niecałe 2% tłuszczu i 2% węglowodanów, reszta to samo białko:)