Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Nadal piernikowo:-)


Hejka Laseczki.

Dzisiaj to już był chyba zbiór wszystkich upałów tego lata, duchota niesamowita, a na koniec burza z gradem!!!!!!

A ja nadal w kuchni przy pakowaniu serc piernikowych, pakowałam i pakowałam i końca nie było widać, ale w końcu spakowałam i zaraz lecę na pocztę wysłać je do Pary Młodej, a jest nią jak już wiadomo nasza Kochana Vitalijka virginia87 ;)

Ale na tym nie koniec piernikowych rewolucji. Pochwaliłam się zdjęciami i na FB i posypały się zamówienia, że akurat dwie znajome będą brać ślub i spodobały się im te ciasteczka to i zamówiły u mnie. Pierwsze na ta sobotę w kolorze mięty, a drugie na sierpień. Też w sporych ilościach. 

Znalazłam jeszcze chwilę na prasowanie koszul i podlewanie w szklarni. 

I ostatni już raz do wglądu serca z bieżącego zamówienia :)

  • aska5527

    aska5527

    11 czerwca 2014, 16:51

    Chciałabym dostać taki pakuneczek^^

  • lentilkaa

    lentilkaa

    11 czerwca 2014, 15:17

    Super;) U mnie też sezon się zaczął więc ciagle cos robię pod zamówienia z tym, że nie piekę, a bardziej dekoracje i dodatki robię;)

  • mokasia

    mokasia

    11 czerwca 2014, 12:21

    Cudności!!! Mnie wczoraj złapała burza jak wracałam z pracy. Zdążyłam dojechać kilometr do sklepu i się schować. Dobrze, bo czegoś takiego dawno nie widziałam: urwanie chmury, mega pioruny. Trwało to tylko pół godziny ale było bardzo groźnie. Fajny pomysł z tymi weselnymi serduszkami :-))

  • MartaSajdak

    MartaSajdak

    11 czerwca 2014, 12:12

    I super :) trzymam kciuki za pasję i za spełnienie marzeń z nią związanych :) a nie myślałaś czasem o zgłoszeniu do "Piekielnej Kuchni"??? spokojnie byś dała radę !!!

    • Grubaska.Aneta

      Grubaska.Aneta

      11 czerwca 2014, 14:20

      Moją pasją jest kucharzenie lecz takiej ostrej krytyki i krzyku Modesta Amaro chyba bym nie zniosła:)

  • Malinka38757

    Malinka38757

    11 czerwca 2014, 11:52

    Super wyglądają te serduszka:)

  • PaczekBezLukru

    PaczekBezLukru

    11 czerwca 2014, 11:39

    slicznie wykonane! masz zdolnosci

  • basiaaak

    basiaaak

    11 czerwca 2014, 10:50

    Super :) Mam nadzieję, że wytrzymają w transporcie :)

  • MIPU91

    MIPU91

    11 czerwca 2014, 10:47

    :], a co do pierniczków , może powinnaś otworzyć jakaś cukiernię hehe, masz mega talent do tego :] a wygląda super

  • aleschudlas

    aleschudlas

    11 czerwca 2014, 10:42

    super te serca :)

  • samotnicaaa

    samotnicaaa

    11 czerwca 2014, 09:57

    To sie Ula ucieszy:-D. Fajnie ze posypaly sie kolejne zamowienia:-)

  • dede65

    dede65

    11 czerwca 2014, 09:09

    no w końcu do czegoś się ten internet przydał, pierwsze zamówienia i ani się obejrzysz a będziesz bizneswomen, gratuluję , buziaki;))))

    • Grubaska.Aneta

      Grubaska.Aneta

      11 czerwca 2014, 09:10

      hi hi hi, no jestem gotowa na kolejne zamówienia;) NIE TYLKO PIERNIKOWE;)

  • wiola7706

    wiola7706

    11 czerwca 2014, 08:40

    Te pierniki są niesamowite. Wygladaja mega smacznie. Jakiej one sa wielkości? bo tak bez porównania np do dłoni to cięzko stwierdzić. Pewnie trudne do zrobienia.

    • Grubaska.Aneta

      Grubaska.Aneta

      11 czerwca 2014, 08:41

      w najszerszym punkcie mają 7cm, trudne to nie są ale zabawy przy nich troche było, zwłaszcza lukrowanie i ozdabianie

    • wiola7706

      wiola7706

      11 czerwca 2014, 08:44

      aaaaa. Virginia będzie przeszczęśliwa. Fantastycznie byłoby być Twoim domownikiem ;-) Co raz coś odlotowego pichcisz. Może Ty cukiernię otwórz co?

    • Grubaska.Aneta

      Grubaska.Aneta

      11 czerwca 2014, 08:46

      chciałabym tego typu biznesik, spełniałabym swoją pasję do gotowania i pieczenia, ale na razie jestem na etapie szukania sponsora by dał na wkład wstępny:)

    • wiola7706

      wiola7706

      11 czerwca 2014, 08:48

      a dotację na rozpoczęcie działalności? dowiedz sie w gminie jakie warunki musisz spełnic i czy możesz dostać. Spełnisz się i bedziesz miała mnóstwo zamówień z takim talntem.

    • Grubaska.Aneta

      Grubaska.Aneta

      11 czerwca 2014, 08:57

      Już próbowałam kiedyś w UP miałam nawet biznes plan ale co z tego jak liczba miejsc była bardzo ograniczona a chętnych sporo i w ogóle juz z góry było ustawione komu przyznają fundusze z UE

    • wiola7706

      wiola7706

      11 czerwca 2014, 10:24

      spróbuj jeszcze raz. a nóż widelec sie uda. Kurcze, wszędzie wejścia trzeba mieć żeby coś zalatwić.

  • chrupkaaaa

    chrupkaaaa

    11 czerwca 2014, 06:33

    Mmmm... Wygladaja niesamowicie i na bank tak smakuja :)

  • angelisia69

    angelisia69

    11 czerwca 2014, 04:23

    Lojej istna cukiernia,nie poroztapialy sie biedne?

    • Grubaska.Aneta

      Grubaska.Aneta

      11 czerwca 2014, 08:42

      Lukier białkowy jest odporny na temperaturę;)

  • MIPU91

    MIPU91

    11 czerwca 2014, 01:17

    pierniczki super :] ale smaka narobiłaś:] i super, że już kolejne zamówienia, i podziwiam że w taki skwar jeszcze ci się to piec chce nieźle:],jak tak duszno to przeważnie tak jest przed burzami właśnie, u mnie na szczeście tlyko krótkie polało mocno i pobłyskało :]a co do lata je akurat lubię, ja wolę nawet gorąco niż zimę z - 30 stopniami hehe:]

    • Grubaska.Aneta

      Grubaska.Aneta

      11 czerwca 2014, 08:43

      Na szczęście kuchnię mam od strony zachodniej, więc zawsze działam z rana dopóki słońce nie świeci od zachodu, wtedy mam przyjemny chłód i wiaterek jak otworzę okna:)

  • Magdalena762013

    Magdalena762013

    10 czerwca 2014, 22:57

    Tak wlasnie sobie myslalam, ze to moze dla virginii:). Bardzo sie ciesze, ze takie piekne Ci wyszly I ze kolejne zamowienia. A czy one smakują tak, jak wygladają?

    • Grubaska.Aneta

      Grubaska.Aneta

      10 czerwca 2014, 23:01

      są wysmienite, i nie bez powodu nazywają się piernikami alpejskimi, rozpływają się w ustach:)

    • Magdalena762013

      Magdalena762013

      10 czerwca 2014, 23:04

      A to dobrze. Czesto bowiem pierniczki kojarza mi sie z wyschnietym, twardym ciasteczkiem z choinki...

    • Grubaska.Aneta

      Grubaska.Aneta

      10 czerwca 2014, 23:10

      Te im dłużej leżakują tym lepiej smakują:) są niczym wino im starsze tym lepsze:)

  • jakBurza

    jakBurza

    10 czerwca 2014, 22:41

    pierniczki piękne ;-) jak je wysyłasz? kurierem? jakoś specjalnie w chłodni czy normalnie? a burze... cóż, któż nie lubi burz :P

    • Grubaska.Aneta

      Grubaska.Aneta

      10 czerwca 2014, 22:56

      Pocztą Polską priorytetem z opcją szczególnej ostrożności na zawartość:) a pierniki nie wymagają chłodu :)

  • anik198627

    anik198627

    10 czerwca 2014, 22:09

    zjadłabym takiego pierniczka :)

  • SLIM2BE

    SLIM2BE

    10 czerwca 2014, 22:05

    Pracowita z Ciebie kobitka:-)

  • UlaSB

    UlaSB

    10 czerwca 2014, 22:03

    Pychotki, zazdroszczę Ci, że potrafisz piec :)