Szkoda że nie mieszkasz blisko miło by było Ciebie gościć na pierogach. Ja bardzo lubię robić pierogi, a zwłaszcza z myślą że robię na wynos. Najmłodsza wnusia też jest ich fanką ale dla niej robię mniejsze. Pozdrawiam
Z jednej strony byłoby fajnie się spotkać, ale z drugiej strony, to nie chcę nawet myśleć, jakby wyglądały moje biodra po tych pierogach:)) Bo ja nie mam umiaru...
Tak wszystkie są robione ręcznie. Nadzienie to gotowane mięso, smażona cebula oraz dodaje ugotowaną kaszę gryczaną białą by nadzienie nie było suche do tego sól i pieprz dla dorosłych dość pikantne. Z cąlego nadzienia formuje kulki i dopiero robię ciasto. Wtedy lepienie idzie sprawnie.
dorotamala02
1 czerwca 2022, 20:31
Dziękuję, robię podobnie ale nie tyle. Pozdrawiam❤
efka55
3 czerwca 2022, 21:36Ślinka cieknie. :)
efka55
3 czerwca 2022, 21:38Ciekawy pomysł z kaszą gryczaną. Muszę sprawdzić.
eszaa
2 czerwca 2022, 15:31o matko i córko, podziel się :)
mania131949
2 czerwca 2022, 11:17Pyszności! A jakie piękne! :-)))
mania131949
2 czerwca 2022, 11:17Wyglądają jak spod maszynki :-)))
Julka19602
2 czerwca 2022, 13:29Dziękuję. Pozdrawiam:))
zlotonaniebie
2 czerwca 2022, 06:57O matko, chętnie bym Ci podkradła jeden talerz, uwielbiam pierogi z mięsem. Ale sama nigdy nie robię, bo nie umiem:))
Julka19602
2 czerwca 2022, 08:52Szkoda że nie mieszkasz blisko miło by było Ciebie gościć na pierogach. Ja bardzo lubię robić pierogi, a zwłaszcza z myślą że robię na wynos. Najmłodsza wnusia też jest ich fanką ale dla niej robię mniejsze. Pozdrawiam
zlotonaniebie
2 czerwca 2022, 08:54Z jednej strony byłoby fajnie się spotkać, ale z drugiej strony, to nie chcę nawet myśleć, jakby wyglądały moje biodra po tych pierogach:)) Bo ja nie mam umiaru...
KaJa62
1 czerwca 2022, 21:49Super, ile zrobiłaś?, ja robiłam ruskie , nie teraz to ukraińskie, pięknie wyglądają , a sklejasz przyrządem czy inaczej? Pozdrawiam
Julka19602
2 czerwca 2022, 03:56Rrekoma
Kaliaaaaa
1 czerwca 2022, 21:30Piękne, nie powiem zjadłabym:) dobrze że jestem len i raczej się nie zbiore ... Nadrobię w Polsce;)
dorotamala02
1 czerwca 2022, 19:28Wow jak dla wojska,ale z Ciebie pracuś! Bardzo smacznie wyglądają:))) Robisz każdy ręcznie czy używasz formy? A mięsko jak przyprawiasz?
Julka19602
1 czerwca 2022, 19:39Tak wszystkie są robione ręcznie. Nadzienie to gotowane mięso, smażona cebula oraz dodaje ugotowaną kaszę gryczaną białą by nadzienie nie było suche do tego sól i pieprz dla dorosłych dość pikantne. Z cąlego nadzienia formuje kulki i dopiero robię ciasto. Wtedy lepienie idzie sprawnie.
dorotamala02
1 czerwca 2022, 20:31Dziękuję, robię podobnie ale nie tyle. Pozdrawiam❤