Jak w temacie...:)
Ja amatorka zdrowego jedzenia, postanowiłam zakupić seler naciowy, piękny zielony.... no i cóż z tego, skoro już trzy dni leży i czeka żebym coś z nim zrobiła a ja za bardzo nie wiem co...
Dziewczyny poradźcie coś..... czekam na propozycję pyszności jakichś takichś ( chyba to niegramatycznie....... )
kajasl
9 maja 2014, 09:04w sokach dobrze smakuje :) Składniki jeden pęk selera naciowy (ok. 20 pojedynczych łodyżek), 4 jabłka, 2 duże marchewki 1 cytryna
isssia
25 lutego 2014, 20:09ja sobie moczę w doprawionym jogurcie (czosnek, zioła, papryka ostra...jak lubisz) i chrupię
Gacaz
25 lutego 2014, 20:08Z selera naciowego można zrobić świetną surówkę. Ja kroję seler, pomidory koktajlowe, solę i zabieram do pracy Zjadam z kromką ciemnego chleba na drugie śniadanie. Czasami dodaję mozzarelę i listki bazylii, wtedy jem bez chleba. Gdy przygotowuję surówkę do obiadu dodaję kapustę pekińską i ogórka zielonego oraz paprykę (jeśli mam), robię sos z oleju z pestek winogron i gotowej przyprawy, najczęściej włoskiej lub francuskiej. Życzę smacznego.
Gacaz
25 lutego 2014, 20:08Z selera naciowego można zrobić świetną surówkę. Ja kroję seler, pomidory koktajlowe, solę i zabieram do pracy Zjadam z kromką ciemnego chleba na drugie śniadanie. Czasami dodaję mozzarelę i listki bazylii, wtedy jem bez chleba. Gdy przygotowuję surówkę do obiadu dodaję kapustę pekińską i ogórka zielonego oraz paprykę (jeśli mam), robię sos z oleju z pestek winogron i gotowej przyprawy, najczęściej włoskiej lub francuskiej. Życzę smacznego.
Pokerusia
25 lutego 2014, 20:07też mam cała nać w lodówce od kilku dni;-) kupiłam z myślą o sałatce: seler nać,pierś kurczaka gotowana, kukurydza,ogórek św. duuuużo św.kopru, majonez/jogurt nat.pół na pół, polecam,pyszna:-))) a i anannas z puszki kilka krążków...