Ostatnio dodane zdjęcia

Sylwetka

Poprzednia Początkowa sylwetka
Obecna Obecna sylwetka
Cel Mój cel

O mnie

czas wreszcie poczuć się ŚWIETNIE w swoim ciele :) ...no to ZACZYNAMY :)

Informacje o pamiętniku:

Odwiedzin: 86909
Komentarzy: 689
Założony: 30 grudnia 2010
Ostatni wpis: 18 sierpnia 2015

Pamiętnik odchudzania użytkownika:
soyMarti

kobieta, 38 lat, Poznań

162 cm, 67.70 kg więcej o mnie

Masa ciała

Najskuteczniejsze odchudzanie w Polsce.

Wpisy w pamiętniku

23 września 2014 , Komentarze (2)

PLAN ZREALIZOWANIA MOJEGO WYZWANIA:

  • trening 22 - dzisiaj 23.09
  • trening 23 - środa 24.09
  • trening 24 - czwartek 25.09
  • trening 25 - niedziela 28.09
  • trening 26 - poniedziałek 29.09
  • trening 27 - wtorek 30.09
  • trening 28 - środa 01.10
  • trening 29 - piątek 03.10
  • trening 30 - sobota 04.10 !!!!!!!!

Niedziela 05.10 - odpoczynek :) + pomiary :D

..i nowe wyzwanie od 06.10, czyli od poniedziałku 30 SHRED with Jillian Michaels :D


19 września 2014 , Komentarze (5)

Koleś jest świetny :) ...bardzo cenię Ewę Chodakowską, ale porównując treningi Jillian, Boba Harpera i tego trenera to jej treningom brakuje werwy i energii (choć nie powiem, że nie są wyczerpujące, bo są....)

19 września 2014 , Skomentuj

Polecam ten trening cardio - fajnie się go ćwiczy, nie nudzi a mija szybko (nawet nie zauważyłam kiedy minęło te 50 min :) świetna sprawa...

18 września 2014 , Komentarze (1)

Oj, już 21. trening dzisiaj :D (P.S. zapięłam :Dróżową sukienkę ze zdjęcia)

Zanim wrzucę filmik z ćwiczeniami na dzisiaj, to chcę zamieścić inny filmik - tak dla przestrogi dla tych co się tracą chęć i motywacje do zmiany stylu życia...

Filmik jest w wersji obcojęzycznej, ale włączcie do na chwilę na min 26... i zapamiętajcie to co powiedziała ta kobieta: "Przytyłam powoli.... nieważne, że zjedliście tylko 2 hamburgery,czy tylko 10 ciasteczek z mlekiem - jecie za dużo..."

Ta pani niestety zmarła, dla niej nie było ratunku, ale dla was jest zawsze szansa... pamiętajcie o tym..

DZISIEJSZE JEDZONKO:

  • 2 grzanki z ciemnego chleba, pieczony kurczak, jogurt jako sos, ogórek zielony, sałata roszponka + kawa zbożowa z mlekiem
  • zupa-krem z cukinii, prażone siemię lniane grzanka z margaryną + kawa zbożowa z mlekiem
  • grilowany kurczak, zielona fasolka, kasza jaglana + zielona herbata
  • koktajl z kefiru i malin + zielona herbata
  • zupa-krem z cukinii, wędzony łosoś

+ woda mineralna

Jeżeli chodzi o jedzenie, które zjadamy każdego dnia - to warto sobie wyobrazić (tak jak jest to pokazane w tym programie - co trafia do naszego brzucha - gdy jemy śmieci to taka wizualizacja robi wrażenie....)

TRENING NA DZISIAJ, CZYLI TRENING 21 (impreza)

Coś nowego (z ciekawości) ;) wygląda obiecująco....

Hmmmm wszystko się przyda, by wyglądać tak...

POZDRAWIAM (pa)

17 września 2014 , Skomentuj

Domowe kostki rosołowe drobiowe i wołowe – wersja 2

Składniki:

  • 3kg nóżek z kurczaka (lub kości wołowych na bulion wołowy)
  • 6-7 dużych marchewek
  • 5 dużych pietruszek
  • 1 spory seler
  • 2 duże pory
  • 2 cebule
  • ½ główki czosnku
  • 5 liści laurowych
  • Kilkanaście kulek ziela angielskiego
  • Kilkanaście ziaren pieprzu
  • Gałązka lubczyku
  • Łyżeczka soli
Sposób przyrządzenia:

Na bulion drobiowy umyć nóżki i za pomocą ostrego noża usunąć z nich mięso. Jeżeli wykorzystacie do czegoś gotowane mięso z kurczaka nie musicie tego robić, u mnie jednak nie schodzi takie mięso, więc wolałam je usunąć przed gotowaniem, aby móc przygotować inne danie obiadowe (pomysł wykorzystania go już niedługo). Mięso można od razu pokroić w kostkę i przeznaczyć na obiad lub zamrozić do późniejszego wykorzystania.

Na bulion wołowy nie trzeba usuwać mięsa z kości, gdyż ugotowane świetnie nadaje się na farsz (niedługo podam swój przepis). Piekarnik rozgrzać do maksymalnej temperatury i wstawić mięso. Wszystkie warzywa dokładnie umyć.  Selera obrać. Pozostałych warzyw nie obierać, wszystkie pokroić na mniejsze części. Gdy mięso się delikatnie zrumieni w piekarniku, dołożyć do niego warzywa i podpiec jeszcze 10-15 minut. Dodać szklankę wody i potrzymać w piekarniku kilka minut od jej zawrzenia. Do bardzo dużego garnka przełożyć całą zawartość blachy, dodać łyżeczkę soli i przyprawy. Szpatułką zeskrobać resztki, które przywarły do blachy (w razie potrzeby można sobie pomóc kolejną porcją wrzątku i dodać do garnka. Garnek dopełnić wodą i postawić na małym ogniu. Bulion powinien bardzo powolutku gotować się kilka godzin (4-5). Po tym czasie zdjąć go z ognia i wystudzić. Sito wyłożyć gazą, podstawić drugi garnek i przecedzić dokładnie wywar, aby pozostał sam klarowny płyn. Wstawić do lodówki, aby ściął się tłuszcz na jego powierzchni. Zazwyczaj ten proces odbywa się przez noc. Schłodzony bulion wyciągnąć i delikatnie zdjąć z jego powierzchni zastygły tłuszcz. Jeśli bulion zastygł w galaretkę należy najpierw ostrożnie zdjąć większość tłuszczu łyżką, a następnie resztę za pomocą ręcznika papierowego. Bulion podgrzewać aż osiągnie płynną konsystencję (jeżeli jest płynny po wyjęciu z lodówki pominąć tą czynność). Do woreczków na lód z dużymi kostkami (używam woreczki xxl Jana Niezbędnego) z pomocą lejka  ostrożnie nalewać bulion. Należy uważać zwłaszcza przy napoczynaniu woreczka, bo nie zawsze połączenia między kostkami się od razu otwierają. Tak przygotowane kostki włożyć do zamrażalnika i wyjmować po kilka sztuk w miarę potrzeb kulinarnych. Ja używam na jedną szklankę wody ok. 2 kostek. Taki zamrożony bulion powinien się bez problemu przechować ok. 5-6 miesięcy.

https://app.vitalia.pl/html

16 września 2014 , Komentarze (1)

...tak się zakręciłam na punkcie ćwiczeń - hmmm a może bardziej na punkcie wchodzenia w stare spodnie ;), że wrzucam już trening na jutro:

Fanów THE BIGGEST LOSER pozdrawiam serdecznie :D

16 września 2014 , Komentarze (1)

(impreza)

Ale ten czas leci - już dziś będzie 19. trening - ciało się zmienia, ciuchy lżejsze tylko waga CHYBA się zacięła ...pewnie to wina mojego chaotycznego jedzenia przy dziecku... no cóż, od dziś (oj który to już raz będzie...) skupiam się też na diecie, bo aż mi WSTYD przed wami drogie koleżanki-w boju...

TRENING 19 (impreza)

A teraz trochę dobroci dla naszego podniebienia 8)

PRZEPIS ZE STRONY STYLOWI.PL

Chipsy z cukinii. Idealne jako zdrowa i mega dietetyczna przekąska -
(100 g cukinii = zaledwie 14 kcal)!
W przepisie jedynie z dodatkiem gruboziarnistej soli, ale możecie również użyć swoich ulubionych przypraw i ziół.


Składniki (ilość według zapotrzebowania)
Ja zrobiłam z:

Cukinia (1, średniego rozmiaru)
Oliwa (1 łyżka) - można pominąć
Sól gruboziarnista

Rozgrzewamy piekarnik do 100*C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.

Cukinię kroimy w cienkie, najlepiej 2 milimetrowe plasterki (najłatwiej na mandolinie kuchennej).
Plasterki cukinii rozkładamy na ręczniku papierowym, po czym rozkładamy na nie drugą warstwę ręcznika. Przyciskamy każdy plasterek. Dzięki temu wyciśniemy nadmiar wody, a pieczenie będzie odrobinę krótsze.

Cukinie układamy na blasze do pieczenia. Równo i ściśle obok siebie, upewniając się, że na siebie nie nachodzą.
Do małej miseczki lub kubeczka wlewamy odrobinę oliwy. Rozsmarowujemy ją pędzelkiem na każdy plasterek. Cukinię posypujemy solą (lub innymi przyprawami).

Chipsy pieczemy około 2 godzin, do czasu aż zaczną brązowieć, być chrupiące i lekko ostre. W połowie pieczenia plasterki odwracamy na drugą stronę. Po wyłączeniu piekarnika, możemy je jeszcze w nim zostawić na około 30 min, pilnując aby się nie spaliły.

Po dokładnym wystygnięciu najlepiej jest je przechowywać do 3 dni w szczelnym zamknięciu.

................................

Jakie piękne motywacje :) aż człowiekowi chcę się ćwiczyć 8) i też tak wyglądać....

 

I teraz HICIORY :D

(impreza) MY TEŻ TAM KIEDYŚ BĘDZIEMY (impreza)