Ostatnio dodane zdjęcia

Sylwetka

Poprzednia Początkowa sylwetka
Obecna Obecna sylwetka
Cel Mój cel

O mnie

Miałam szczęście i nigdy nie musiałam liczyć kalorii, ale to się skończyło więc postanowiłam zadbać o siebie i poznać zdrowsze zamienniki w kuchni, bo po 40-tce wiele się zmienia ;-). Lubię ruch, rower, fitness, nordic walking. W głowie mam ciągle 18 lat więc zmądrzałam rzuciłam palenie i się nie daję!!!

Informacje o pamiętniku:

Odwiedzin: 32493
Komentarzy: 332
Założony: 30 października 2015
Ostatni wpis: 8 października 2016

Pamiętnik odchudzania użytkownika:
siwa68

kobieta, 55 lat, Warszawa

163 cm, 61.20 kg więcej o mnie

Postępy w odchudzaniu

Najskuteczniejsze odchudzanie w Polsce.

Wpisy w pamiętniku

24 maja 2016, Skomentuj
krokomierz,8338,71,500,4036,5503,1464111300
Dodaj komentarz

24 maja 2016, Skomentuj
krokomierz,580,5,35,265,383,1464066857
Dodaj komentarz

23 maja 2016, Skomentuj
krokomierz,10353,89,621,4380,6833,1464017326
Dodaj komentarz

23 maja 2016, Skomentuj
krokomierz,6486,56,389,15078,4281,1464010213
Dodaj komentarz

22 maja 2016, Skomentuj
krokomierz,19315,166,1159,10492,12748,1463868000
Dodaj komentarz

21 maja 2016 , Skomentuj

Właśnie skonsumowałam (ciasteczka):D

Oczywiście zmodyfikowałam przepis aby wykorzystać produkty, które były w zasięgu i szkoda byłoby jutro wyrzucić, oto on:

100 g kaszy jaglanej suchej - ugotować wg przepisu wystudzić

100 wiórków kokosowych pozostałych po zrobieniu mleka

1 łyżecza proszku do pieczenia

1 łyżeczka sody

1 łyżka przyprawy korzennej

30 g jagód goja

2 jaja

3 małe bardzo dojrzałe banany

1/3 szkl. oleju

3 łyżki karobu (kakao)

Jaja roztrzepać rózgą dodać rozgniecione banany(można zmiksować), dodać olej.

W oddzielnej misce wymieszać suche produkty. Połączyć szybko składniki. Foremkę do muffinek wysmarować masłem posypać bułką tartą lub wyłożyć papilotkami. Wykładać masę do foremek. Wyszła gęsta. 

Muffinki nie wiele urosły także można nakładać prawie do pełna. Ja na koniec łożyłam po 1/2 kostki gorzkiej czekolady.

Pomimo, że nie są wysokie są bardzo pulchne, smaczne i słodkie;) Wyszło mi 18 sztuk. Polecam smacznego

21 maja 2016 , Komentarze (3)

Właśnie skonsumowałam (ciasteczka):D

Oczywiście zmodyfikowałam przepis aby wykorzystać produkty, które były w zasięgu i szkoda byłoby jutro wyrzucić, oto on:

100 g kaszy jaglanej suchej - ugotować wg przepisu wystudzić

100 wiórków kokosowych pozostałych po zrobieniu mleka

1 łyżecza proszku do pieczenia

1 łyżeczka sody

1 łyżka przyprawy korzennej

30 g jagód goja

2 jaja

3 małe bardzo dojrzałe banany

1/3 szkl. oleju

3 łyżki karobu (kakao)

Jaja roztrzepać rózgą dodać rozgniecione banany(można zmiksować), dodać olej.

W oddzielnej misce wymieszać suche produkty. Połączyć szybko składniki. Foremkę do muffinek wysmarować masłem posypać bułką tartą lub wyłożyć papilotkami. Wykładać masę do foremek. Wyszła gęsta. 

Muffinki nie wiele urosły także można nakładać prawie do pełna. Ja na koniec łożyłam po 1/2 kostki gorzkiej czekolady.

Pomimo, że nie są wysokie są bardzo pulchne, smaczne i słodkie;) Wyszło mi 18 sztuk. Polecam smacznego

20 maja 2016 , Komentarze (13)

Od kilku dni moja aktywność została ograniczona do minimum. A wówczas mam czas na książkę, jakaś bawełniana bluzeczka na lato na drutach... No ale przede wszystkim kuchnia w pobliżu... I wymyślam różności a tu odkryłam takie proste połączenie: wycisnęłam sok z różowego grejpfruta i dodałam mrożone truskawki 150 g. Całość zmiksowałam. Smak OBŁĘDNY!!! niewyczuwalna goryczka grejpfruta w połączeniu z aromatyczną truskawką daje koktajl o przepięknym kolorze i smaku. Pychotka:-) Polecam na II śniadanko