😜 Hmm ..arkusik tylko ...uzupełniamy w tygodniu o dane w polach o czcionce wytłuszczone,"scrinujemy" go i... wrzucamy jako obrazek na własną stronkę-proste jak konstrukcja parasola ...powodzenia👍
Problem polega na zdawaniu się li tylko na intuicji a ta...bywa niestety zawodna i...jojo już czeka w ..przedpokoju i żeby każdy kęs tłustego pączka stawał w gardle bo...cholerka potem trza będzie to odnotować na Google arkusiku i bilansik się ...nie styknie..ups!!!🙄 czego oczywizda nikomu nie życie ....powodzenia nie tylko w odchudzaniu...ps. ku.... przestrodze na zasadzie kiedyś było a tera ...jest bingo!!!!👍
😀Wstawiamy jednorazowo stałe dane personalne jak wiek, wzrost waga i rodzaj wykonywanej stałej pracy w polach o kolorze zielonym w celu ustalenia CPM wg wzoru Harissa -Benedicta
😀Wstawiamy deklarowaną tygodniową zwałkę kilogramów oraz zakładane spalanie w codziennych ćwiczeniach .
😀Ilości rzeczywistej kaloryczności jadła liczymy korzystając z listy produktów w zakładce "KAL i WBT W JADLE" arkusza Google
😀Po wypełnieniu arkusza robimy jego zrzut z ekranu (tz. print screen) - i po ograniczeniu obrazka li tylko do tabeli wklejamy go do naszego pamiętniczka jako obrazek.
Hmm...kolejna modyfikacja w celu przejrzystości wpisów do tabeli zakładającej nasze cele tygodniowe zwałki wagi przy zakładanym uzyskanym naszymi możliwościami poziomem ćwiczeń . U mnie jest to proste bo mam w zwyczaju codziennie chodząc do i z pracy z kijkami NW ze stałym dystansem 10km-wpisujemy w polach o czcionce wytłuszczonej. Wprowadza się wykorzystanie zakładek, gdzie program wylicza dane cząstkowe a ich wyniki są automatycznie wprowadzane do arkusza zbiorczego ..PRZYNAJMNIEJ JESZCZE DO DOPRACOWANIA PO ZMIANACH BO... jeszcze wszystko nie wykończyłem a to w zasadzie tylko zapowiedz zmian skocze mam nadzieje jeszcze dziś-miłeego piątku
😀Wstawiamy jednorazowo stałe dane personalne jak wiek, wzrost waga i rodzaj wykonywanej stałej pracy w polach o kolorze zielonym w celu ustalenia CPM wg wzoru Harissa -Benedicta
😀Wstawiamy deklarowaną tygodniową zwałkę kilogramów oraz zakładane spalanie w codziennych ćwiczeniach .
😀Ilości rzeczywistej kaloryczności jadła liczymy korzystając z listy produktów w zakładce "KAL i WBT W JADLE" arkusza Google
😀Po wypełnieniu arkusza robimy jego zrzut z ekranu (tz. print screen) - i po ograniczeniu obrazka li tylko do tabeli wklejamy go do naszego pamiętniczka jako obrazek.
Hmm...kolejna modyfikacja w celu przejrzystości wpisów do tabeli zakładającej nasze cele tygodniowe zwałki wagi przy zakładanym uzyskanym naszymi możliwościami poziomem ćwiczeń . U mnie jest to proste bo mam w zwyczaju codziennie chodząc do i z pracy z kijkami NW ze stałym dystansem 10km-wpisujemy w polach o czcionce wytłuszczonej. Wprowadza się wykorzystanie zakładek, gdzie program wylicza dane cząstkowe a ich wyniki są automatycznie wprowadzane do arkusza zbiorczego ..PRZYNAJMNIEJ JESZCZE DO DOPRACOWANIA PO ZMIANACH BO... jeszcze wszystko nie wykończyłem a to w zasadzie tylko zapowiedz zmian skocze mam nadzieje jeszcze dziś-miłeego czwartku
😀Ustalamy stałe dane personalne jak wiek, wzrost waga i rodzaj wykonywanej stałej pracy w polach o kolorze zielonym w celu ustalenia jednorazowi naszego CPM wg wzoru Harissa -Benedicta
😀Ustalamy zamierzoną tygodniową zwałkę kilogramów oraz zakładane spalanie w codziennych ćwiczeniach (oba wpisy do pól o kolorze zielonym )
😀Ilości zakładanej i rzeczywistej kaloryczności jadła możemy wyliczyć korzystając z zakładki tabeli z listą produktów wyliczamy na zakładkach arkusza Google które automatycznie przesyłają wyniki na odpowiednie pola raportu
😀Po wyliczeniu robimy zrzut z ekranu (tz. print screen) - wypełnionej tabelki i po odpowiednim przycięciu "boczków" obrazka wklejamy go do naszego pamiętniczka .
Hmm...kolejna modyfikacja w celu przejrzystości wpisów do tabeli zakładającej nasze cele tygodniowe zwałki wagi przy zakładanym uzyskanym naszymi możliwościami poziomem ćwiczeń . U mnie jest to proste bo mam w zwyczaju codziennie chodząc do i z pracy z kijkami NW ze stałym dystansem 10km-wpisujemy w polach o czcionce wytłuszczonej. Wprowadza się wykorzystanie zakładek, gdzie program wylicza dane cząstkowe a ich wyniki są automatycznie wprowadzane do arkusza zbiorczego ..PRZYNAJMNIEJ JESZCZE DO DOPRACOWANIA PO ZMIANACH BO... jeszcze wszystko nie wykończyłem a to w zasadzie tylko zapowiedz zmian skocze mam nadzieje jeszcze dziś-miłej środy Tomek😀
😀Ustalamy zamierzoną tygodniową zwałkę kilogramów nadwagi do pozbycia się w tygodniu np. w tab. 0,6 kg oraz zakładane spalanie w codziennych ćwiczeniach (oba wpisy do pól o wytłuszczonej czcionce)
😀Podpunkty "KCAL W JADLE" wyliczamy na zakładkach arkusza Google które automatycznie przesyłają wyniki na odpowiednie pola raportu
😀Po wyliczeniu robimy zrzut z ekranu (tz. print screen) - wypełnionej tabelki i po odpowiednim przycięciu "boczków" obrazka wklejamy go do naszego pamiętniczka .
Hmm...kolejna modyfikacja w celu przejrzystości wpisów do tabeli zakładającej nasze cele tygodniowe zwałki wagi przy zakładanym uzyskanym naszymi możliwościami poziomem ćwiczeń . U mnie jest to proste bo mam w zwyczaju codziennie chodząc do i z pracy z kijkami NW ze stałym dystansem 10km-wpisujemy w polach o czcionce wytłuszczonej. Wprowadza się wykorzystanie zakładek, gdzie program wylicza dane cząstkowe a ich wyniki są automatycznie wprowadzane do arkusza zbiorczego ps jeszcze wszystko nie wykończyłem a to w zasadzie tylko zapowiedz zmian skocze mam nadzieje jeszcze dziś-miłeego wtorku Tomek😀
😀Ustalamy zamierzoną tygodniową zwałkę kilogramów nadwagi do pozbycia się w tygodniu np. w tab. 0,6 kg oraz zakładane spalanie w codziennych ćwiczeniach (oba wpisy do pól o wytłuszczonej czcionce)
😀Podpunkty "KCAL W JADLE" wyliczamy na zakładkach arkusza Google które automatycznie przesyłają wyniki na odpowiednie pola raportu
😀Po wyliczeniu robimy zrzut z ekranu (tz. print screen) - wypełnionej tabelki i po odpowiednim przycięciu "boczków" obrazka wklejamy go do naszego pamiętniczka .
Hmm...kolejna modyfikacja w celu przejrzystości wpisów do tabeli zakładającej nasze cele tygodniowe zwałki wagi przy zakładanym uzyskanym naszymi możliwościami poziomem ćwiczeń . U mnie jest to proste bo mam w zwyczaju codziennie chodząc do i z pracy z kijkami NW ze stałym dystansem 10km-wpisujemy w polach o czcionce wytłuszczonej. Wprowadza się wykorzystanie zakładek, gdzie program wylicza dane cząstkowe a ich wyniki są automatycznie wprowadzane do arkusza zbiorczego ps jeszcze wszystko nie wykończyłem a to w zasadzie tylko zapowiedz zmian skocze mam nadzieje jeszcze dziś-miłeego poniedziałku Tomek😀 ps . a grzechy to 5 czynników wspomagających ,odchudzanie w bilansie i...nie zaniedbywanie popełniania niniejszego raportu co zresztą czynie..uff!!!
😀Ustalamy zamierzoną tygodniową zwałkę kilogramów nadwagi do pozbycia się w tygodniu np. w tab. 0,6 kg oraz zakładane spalanie w codziennych ćwiczeniach (oba wpisy do pól o wytłuszczonej czcionce)
😀Podpunkty wyliczamy na zakładkach arkusza Google które automatycznie przesyłają wyniki na odpowiednie pola raportu
😀Po wypełnieniu na zakładkach arkusza "KCAL W JADLE"," CPM", "BILANS KCAL", "CZYNNIKI WSP. CHUDNIĘCIE", "SKŁAD T,B,W"
😀Po wyliczeniu robimy zrzut (tz. print screen) ekranu- wypełniononej tabelki i po odpowiednim przycięciu "boczków" obrazka wklejamy go do naszego pamiętniczka .
Hmm...kolejna modyfikacja w celu przejrzystości wpisów do tabeli zakładającej nasze cele tygodniowe zwałki wagi przy zakładanym uzyskanym naszymi możliwościami poziomem ćwiczeń . U mnie jest to proste bo mam w zwyczaju codziennie chodząc do i z pracy z kijkami NW ze stałym dystansem 10km-wpisujemy w polach o czcionce wytłuszczonej. Wartość procentowa "SKŁAD T,B,W to srednia odstepstw tych czynników od ogólnie zalecanych proporcji potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Wprowadza się wykorzystanie zakładek, gdzie program wylicza dane cząstkowe a ich wyniki są automatycznie wprowadzane do arkusza zbiorczego ps jeszcze wszystko nie wykończyłem a to w zasadzie tylko zapowiedz zmian skocze mam nadzieje jeszcze dziś-miłej niedzieli Tomek😀
**KCAL JADŁO LICZONE WG ZAKŁADKI "KCAL JADŁA" NA WW ARKUSZU
***KCAL SPALANE W ĆWICZENIACH ZGODNIE ZE ZLICZENIEM NP NA SMARTFONIE
****BILANS KALORYCZNY Z UWZGLĘDNIENIEM CPM WG ZAKŁADKI "CPM" ARKUSZA KALK.
***** CZYNNIKI WSPOMAGAJĄCE ODCHUDZANIA WG ZAKŁADKI "CZYNNIKI WSPOMAGAJĄCE"
******WŁASCIWY SKŁAD TŁUSZCZY,BIAŁKA,WĘGLI W DZIENNYM JADLE WG ZAKŁADKI "SKŁAD T,B,W"
Hmm ...kolejna próba ułatwiająca przekaz polegająca na redukcji ekspozycji danych procesu odchudzania oraz eliminacja przekazu danych cząstkowych które zostały przeniesione na zakładki arkusza Gogola np wyliczenie naszego PPM,CPM,PAL a jedynie wyniki tych wyliczeń pozostawiłem w raporcie z odniesieniem do miejsca liczenia w uwagach -to co powodzenia w odchudzaniu mnie taki narzucony sobie "reżim" przeliczania jak dotąd pomaga ups!!!- tomek ps odniesienia do zakładek jeszcze w opracowaniu sorki
1. Ściągamy tabele ze stronki https://app.vitalia.pl/spread... kopiujemy na własny arkusik Googla wypełniamy nasze dane podstawowe i deklarowane w polach o tle zielonym a następnie kopiujemy -plik ,utwórz kopie wykorzystując kopie tabelki do bieżącego wypełniania ,a oryginał pozostawiamy jako matryce na przyszłe tygodnie
2. Codziennie wpisujemy nasze racje dietki zaznaczając gwiazdka pozycje z listy produktów i wpisując ich ilość ,a następnie sortujemy alfabetycznie od kolumny z zaznaczeniami-gwiazdkami powodując wyrzucenie zaznaczonych pozycji na górę listy
3.zliczone sumy kalorii oraz sumy ilości białka, tłuszczy i wegli aby zachować na następne dni tygodnia kopiujemy i wklejamy w to samo miejsce jako wklej wartości
4. Wypełnione tabelki co najmniej raz w tygodniu scrinujemy i wklejamy jako obrazek do pamiętniczka
cę zawodową :-1,2-dla pracy biurowej ;1,4-lekkiej pracy fiz.;1,6-śr.pracy fiz.1,8-cieżkiej pracy fiz.
5. Czynniki sprzyjające odchudzaniu zliczamy po dziennym wypełnieniu przypisując kazdemu z nich po 20%
1-picie co najmniej 1,5 l wody -20 %
2-długość snu co najmniej 8 h-20%
3-okienko konsumpcji posiłków co najwyżej 12 h 20%
4-brak podjadania przed snem a w szczególności konsumpcji owoców -20%
5 brak konsumpcji napoi i produktów słodzonych-20%
Wypełnione tabelki co najmniej raz w tygodniu scrinujemy po zmniejszeniu tab 70% i wklejamy jako obrazek -raporcik do pamiętniczka
Hmm...kolejna mutacja prostej czytelnej i ...skutecznej tabelki ( z zeszłego tygodnia bo na dzis z racji modyfikacji dałem se spokój z liczeniem ..ups!!!) w której codziennie wpisujemy ilości spalonych kalorii podczas ćwiczeń i poszczególne produkty dziennej dietki oraz dodatkowo wypełnienia czynników sprzyjających a to wszystko by trzymać się w karbach wyznaczonej zwałki kg powodzenia tomek👍
Ściągamy tabele ze stronki https://app.vitalia.pl/spread... i wypełniamy nasze dane polach o tle zielonym raz na wstępie o dane personalne i codziennie odnotowując żarło i spalanie podczas ćwiczeń
Zarło można liczyć za pomocą tabeli pobocznej odnotowując * odpowiednie pozycje menu i wpisując ich wagę a następnie można te pozycje przesunąć na początek listy poprzez zaznaczenie i sortowanie alfabetyczne po kolumnie z * i wyniki kaloryczności i udziale BTW przepisujemy do zasadniczej tabeli
* Wsp. PAL (bez uwzględnienia ćw.) określamy ze względu na wykonywaną przez nas pracę zawodową :-1,2-dla pracy biurowej ;1,4-lekkiej pracy fiz.;1,6-śr.pracy fiz.1,8-cieżkiej pracy fiz.
Wypełnione tabelki co najmniej raz w tygodniu scrinujemy i wklejamy jako obrazek do pamiętniczka Czynniki sprzyjające odchudzaniu zliczamy po ich dziennym wypełnieniu
picie co najmniej 1,5 l wody -20 %
długość snu co najmniej 8 h-20%
okienko konsumpcji posiłków co najwyżej 12 h 20%
brak podjadania przed snem a w szczególności konsumpcji owoców -20%
brak konsumpcji napoi i produktów słodzonych-20%
Hmm.... wprowadzam w ww. tabelce arkusza obliczeniowego dodatkowo możliwość wpisywania założonego poziomu spalania podczas rutynowych ćwiczeń i przy zakładanej zwałce np. 0,6 kg /tydzień i stałego CPM liczonego na podstawie wagi, wieku płci można ustalić poziom kaloryczny naszego jadła. Poziom koniecznego białka w jadle ustala się na poziomie w gramach 1,8*waga zaś poziom tłuszczu i węglowodanów przyjmuje się na podstawie uznanych proporcji pomiędzy tłuszczami, białkami i węglowodanami w proporcjach 20%/20%/60% powodzenia Tomek👍